De firma Blommaert plaatst degelijke systemen met zonnecollectoren. Op het voorraadvat met water bevindt zich een regeling, waar u uw rende-ment op kunt aflezen

Blommaert BVBA: zonnecollectoren zijn ideaal voor sanitair warm water, maar ook vloerverwarming en verwarming van zwembaden omdat de temperatuur van het water niet zo hoog hoeft te zijn.

home > Hernieuwbare energie > Zonne-energie

Zonne-energie

Zonnewarmte:

  • is gratis
  • is onuitputtelijk
  • vervuilt niet
  • produceert op jaarbasis ongeveer de helft van uw warm water!

 

ZONNEBOILER: EEN DUURZAME EN ONDERHOUDSVRIJE INVESTERING

Een deel van de kosten kan je terugbetaald krijgen door een subsidie van Eandis.  De rest van de investering verdien je in enkele jaren terug!

De firma Blommaert plaatst degelijke systemen met zonnecollectoren. Op het voorraadvat met water bevindt zich een regeling, waar u uw rende-ment op kunt aflezen.

Zelfs als er niet echt volop zon is, zoals in België waar wij meer diffuus licht hebben (daglicht dat uit alle richtingen komt bij een volledig bewolkte hemel) wordt dit in nuttige energie omgezet. Duizenden realisaties hebben bewezen dat dit reeds jarenlang goed werkt!

Het verschil met een elektrische boiler is dat de vloeistof in de collector wordt opgewarmd door de zon; een energiebron waar u niet voor hoeft te betalen ipv door elektriciteit of door water van de centrale verwarming. Bij zonnig weer kan de temperatuur van het water stijgen tot 80° C. En bij bewolkte dagen levert dit toch een ruime hoeveelheid warm water op. De bijverwarming wordt zó ingesteld dat die automatisch gebeurt met uw gewone warmwater installatie (combinatie mogelijk met de verwarmingsketel, boiler of geiser), zodat de gewenste temperatuur altijd bereikt wordt. Dat is echt voordelig comfort!

Zonnecollectoren zijn ook echt ideaal voor vloerverwarming en verwarming van zwembaden omdat de temperatuur van het water niet zo hoog hoeft te zijn.

 

Klik op 'CONTACT' in de balk links voor meer informatie. Wij geven u graag professioneel advies alsook informatie over de premies waar u recht op hebt:

 

PREMIE VOOR PARTICULIEREN

VAN MAX. 2750 EURO VAN EANDIS

BIJ PLAATSING VAN EEN ZONNEBOILER DOOR EEN AANNEMER:

  • Voor de zonneboilers wordt er een premie gegeven door EANDIS met een maximum van 2750 Euro
  • Bovendien geven tal van Vlaamse gemeentebesturen een extra steun bij de plaatsing van een zonneboiler.

 

Vraaag je premie online aan: zie www.eandis.be